Jean

Jesper Holm


Hjemmeside om min slægt


Slægten Jean


Sophie Hedevig Jean (1796-1878), datter af Johannes Jean (ca. 1739 - 1805) og Sara Nysom (- 1805), var gift med Christian Friderich Nellemann (1790-1834) og dermed mor til Elisabeth Louise Nellemann.


Navnet Jean ses stavet på flere måder i kirkebøgerne og folketællingsskemaerne: Schjang, Sjang, Jeang, Siang. Dette leder tanken hen på, at der er tale om en familie med franske rødder, og i kirkebogen for Den Franske Reformerte Kirke i København forekommer der da også flere ægteskaber der involverer efternavnet Jean. ligesom flere af familiemedlemmerne tilsyneladene har brugt denne stavemåde.


I S.H. Finne-Grønns bog om Slægten Sverdrup berettes det at frøken Elisabeth Sverdrup i sin tid har fortalt sin brorsøn Ulrich Sverdrup at hans morfar (Johannes Jean) var en tysker, som havde tjent under kong Frederik II af Preussen, mens hans mormor (Sara Nysom) var svensk. Slægtsnavnet er i så fald Schanch eller Schang.


Johannes Jean var først gift med Kajsa Margrethe Hedin (ca. 1753 - 1788) med hvem han får Børnene Gundelle Birgitte og Margrethe Petronelle. I hans 2. ægteskab med Sara Nysom, får han yderligere 5 piger.


Gundella Birgitte gifter sig ind i den kendte norske Sverdrup slægt, og adskillige af hendes mange efterkommere bliver kendte personligheder i norsk politik. Slægten Sverdrup er udførligt beskrevet i


Datteren Anne Marie (1794-1883) finder vej til Ribe og gifter sig med Frederik Abraham Kolvig.Kilder:


Til opbyningen af denne del af slægtstræet har jeg især haft gavn af:


Kurt Cronberg Ipsens hjemmeside omhandlende slægten Cronberg, som Sophies mor tilhørte.

Morten Clausens hjemmeside vedrørende Kolvig slægten.

Stamtavle over slægten Sverdrup, Kristiania 1885.

Norsk Forfatter-Lexikon 1814-1880, Femte Bind, Kristiania 1901.

Inge Johansens hjemmeside om bl.a Sverdrup slægten.

S.H. Finne-Grønn. Slekten Sverdrup, Christiania 1923
© Copyright 2016 Jesper Holm, All Rights Reserved